Undersøg gulvmarkedets priser før du siger ja tak

07 april 2021 Lotte Hindsberg

Skal du have afslebet dine trægulve? Det kan være i forbindelse med en flytning, eller fordi de er blevet matte og grå – ja, så er det en god ide at starte med at få et overblik over priserne. Bed mindst 3 forskellige virksomheder om at afgive et tilbud.

Du kan f.eks. undersøge gulvkanonen priser. Ved at få flere tilbud får du en ide om prisniveauet og du har mulighed for at sige nej tak til det dyreste tilbud og det tilbud der er så billigt, at det umuligt kan være sandt.

Ved siden af selve afslibningsprisen er det vigtigt at du finder ud af hvordan gulvene efterbehandles og hvor mange gange. Du skal også have at vide hvorlang tid der går imellem hver efterbehandling. Er gulvene ikke tørre i mellem hver behandling, bliver gulvene ikke mættet nok.

Find ud af, hvad du selv skal gøre inden

Der kan være mange penge at spare ved selv at lave et godt forarbejde. Snak med gulvfirmaet om hvad du selv kan gøre inden de går i gang og hvordan det vil påvirke prisen. Noget af det du selv kan gøre er at rengøre gulvene.

Gulve der er uden skidt og snavs bliver markant flottere end hvis de afslibes imens de er beskidte. Du skal også gå huller og revner igennem og fjerne snavs. Er der gamle rester af lim og spartelmasse kan du også med fordel fjerne det.

Noget der også påvirker prisen på afslibning er søm, da de ødelægger sandpapiret. Gå derfor gulvene igennem for søm og sikre at de ikke stikker op. Det har iøvrigt den ekstra fordel at løse træbrædder bliver ordnet. 

Du kan også høre om gulvafhøvleren om du skal fjerne gulvpanelerne inden de går igang. Fordelen ved det er at det bliver nemmere og hurtigere at komme helt ind til væggen, uden at ødelægge træpanelerne.

Flere Nyheder