Tjek bilen igennem før køb

06 september 2021 Steffen Hansen

Er det ved at være tid til at skifte bilen ud med noget nyere? Eller er det første gang du står overfor at købe din egen bil – ny eller brugt? Der er mange ting man bør vide inden man sætter sin underskrift på den endelige aftale. I denne artikel vil vi kigge lidt på hvilke ting der er vigtige at huske på, når man står og skal købe en ny eller en brugt bil.

Så uanset set om har haft mange biler, eller dette er din første, så er denne artikel værd at læse.

Undersøg bilens forhistorie

Du bør undersøge bilens forhistorie, inden du beslutter dig for om du skal købe den eller ej. Især hvis du kigger på en brugt bil, er dette råd godt at have med i baghovedet, inden man siger ja til en aftale. Tjek at sælgerens oplysninger stemmer med dem, som du kan se ved at slå bilens registreringsnummer op.

Tjek kilometertallet og om den har være involveret i et uheld. Tjek om der er pant/gæld i bilen, som du risikere at skulle overtage hvis du køber bilen. Hvis der er pant i bilen, så følger gælden bilen, og du kan derfor risikere at miste både penge og bil.

Undersøge bilens generelle stand

Inden du køber bilen, så sørg for at tjekke den godt igennem. Hvis du kender en mekaniker der kan tage med dig ud og se på bilen, samt gennemgå den for dig – sammen med dig – så er det godt beskyttet i forhold til at gøre en dårlig handel.

Tjek om bilen har været med i et uheld og om den har nogle synlige eller usynlige skader, så du ikke får en grim overraskelse når du kommer hjem. Derudover er det vigtigt at tjekke at bilens udstyr fungere som det skal, især sikkerhedsudstyret såsom bremser, sikkerhedsseler, og airbags.

Flere Nyheder