Sådan kan du være med til at redde regnskoven – en lille donation af gangen

20 juni 2022 Kamilla Sonne

advertorial

Du har sikkert hørt om problemet med affældning af regnskoven og truslen over for de skrøbelige økosystemer, der eksisterer der.

Det er især vores moderne livsstil og store efterspørgsel på især madvarer, som er årsag til affældningen af fx Amazonas i Sydamerika.
Selvom det kan virke, som om regnskoven er langt væk, er det utroligt vigtigt, at vi alle gør, hvad vi kan, for at beskytte den og bevare den.

Foruden det rige dyre- og planteliv, som vi meget gerne vil bevare til senere generationer, fungerer de store regnskove nemlig lidt som hele verdens lunger.

Med andre ord omsætter de CO2 til ilt, som vi mennesker kan indånde.

Derfor er det at passe godt på regnskoven og bevare som meget muligt et vigtigt våben i klimakampen.

Hvad kan du gøre for regnskoven?

Det kan virke svært at gøre noget ved regnskoven og problematikken omkring det, når man lever i Danmark.

regnskoven

Du kan dog beskytte regnskoven ved hjælp af bevidste og betænksomme valg, når du forbruger. Eksempelvis er det vigtigt at gå efter certificerede og økologiske produkter, når man fx snakker kaffe og kakao.

Det er også godt at undgå produkter med for meget palmeolie, da det især er palmeolie-plantager, som regnskoven må lade pladsen for.

Sådan kan du donere direkte og gøre en forskel

Du kan dog også være med til at beskytte regnskoven på en mere konkret måde. På verdensskove.org kan du nemlig købe produkter, som fx plakater, hvor overskuddet er en direkte og certificeret donation til regnskoven.
På den måde kan du udsmykke dit hjem med god samvittighed. Det er også en oplagt gaveidé, ikke mindst til børn, da de ofte er glade for de tropiske og farverige motiver på billederne.

Det er den oplagte måde, hvorpå du et lille skridt af gangen kan være med til at sikre, at vores børn og børnebørn også vil have regnskov på deres planet.

Flere Nyheder