Nyt gulv – eller bare en afhøvling?

18 april 2022 Niels Geckler

advertorial

Selv om dit trægulv er stærkt medtaget, er det slet ikke sikkert, at det skal skiftes ud. Tal med en fagmand som for eksempel Gulvkanonen om en afhøvling eller slibning kan rette op på gulvet

Ofte vil det ikke være nødvendigt for dig at få lagt helt nyt gulv i din bolig, hvis dit trægulv er blevet slidt og medtaget af mange års brug. Mange gange vil gulvets udseende og egenskaber kunne rettes op igen med en afslibning. Står det rigtig slemt til med puds, maling og lim på gulvet og større skrammer og ridser kan det nødvendigt med en afhøvling.

Hvis gulvet ikke er voldsom medtaget, men måske er dækket af et gammelt lag mørk lak, som er slidt af og ridset rundt omkring kan en slibning måske klare det hele. Når man sliber gulvet kan man vælge at give det en grovere slibning først som efterlader en jævn overflade til en efterfølgende finere slibning. Nogle gange kan en fin slibning være tilstrækkelig til at gøre gulvet klar til den behandling, du ønsker dig, uden hverken afhøvling eller grov slibning først. Det afhænger af gulvets tilstand.

gulvafslibning i Jylland

Vælg den efterbehandling, der passer til dine ønsker til gulvet

Når gulvet har fået den afsluttende fine slibning, der efterlader en pæn og glat finish skal du til at efterbehandle gulvet. Eventuelt kan du starte med en gang lud, der modvirker den proces, som gør træet gulligt hen ad vejen. Men der efter skal du give det en behandling, der gør det robust og smudsafvisende.

Du kan enten få gulvet lakeret eller også kan du behandle det med sæbe eller olie. Lakering af gulvet er en populær løsning, fordi det giver en glat og smudsafvisende overflade, der er let et holde og gøre rent. Olie og søbe er dog også en flot løsning.

Flere Nyheder