Gulvafslibning – den rette behandling til sæbe behandlede gulve

29 september 2019 Astrid Pedersen
Gulvafslibning - den rette behandling til sæbe behandlede gulve

Når et trægulv, som er behandlet med sæbe, bliver slidt, vil det fremgå tydeligere af gulvets overflade end hvis denne var forseglet under et lag af eksempelvis klar lak. Sæbe behandling har i mange år været danskernes foretrukne, da den smukke, hvidlige overflade går rigtig fint i tråd med den skandinaviske indretningstradition.

Et sæbe behandlet gulv har typisk en silkemat overflade med et lækkert, lyst skær, men er desværre samtidig særligt sart og modtageligt over for ridser og skrammer. Dette skyldes, at træværket ved sæbe behandlingen ikke – som det er tilfældet med lak, maling eller fernis – kapsles ind, men i stedet forsynes med en beskyttende hinde af fed sæbe, som skrubbes ned i gulvets overflade og derved mætter træfibrene.

Denne hinde skal holdes ved lige gennem konsistent og grundig gulv vask med særlig sæbe mindst én gang om ugen, hvis du skal kunne have glæde af dit sæbe behandlede trægulv i mange år. Og selv ved opretholdelse af denne rutine vil et sæbe behandlet gulv slides hurtigere end et lakeret eller malet gulv – og slitagen vil være særdeles tydelig.

Hvad gør jeg, når mit sæbe behandlede trægulv er blevet slidt?

Når først du oplever, at gulvet har mistet sine vand og støv afvisende egenskaber, er det på tide med en gulvafslibning. Dette kan du konstatere ved at iagttage gulvets overflade, der hvor det slides allermest – for eksempel foran døre, og rundt om spisebordet.

Er der pletter og skjolder efter spildte væsker, og er gulvet præget af grimme, grålige slidspor, som ikke lader sig fjerne ved almindelig vask, bør du få foretaget en grundig gulvafslibning – i hvert fald hvis du ønsker at dit gulv skal være flot og ensartet igen.

Hos JI Gulvservice kan du finde dygtige, faglærte gulvmænd med mange års erfaring inden for gulvafslibning og efterbehandling. Læs mere på http://jigulvservice.dk/ 

Flere Nyheder