Få tryghed i bolighandelen med en boligadvokat

07 august 2019 Astrid Pedersen
Få tryghed i bolighandelen med en boligadvokat

Som boligkøber er man ikke altid opmærksom på de mange fladgruber, som omgiver en bolighandel – og derfor er det en god idé at tage en boligadvokat med på råd.

Hvornår skal jeg have fat på en boligadvokat?

Når du står for at skulle skrive under på købsaftalen på din drømmebolig, skal du først og fremmest sikre dig, at denne aftale er forsynet med det, der kaldes for et advokatforbehold. Et advokatforbehold reserverer boligen til dig i fjorten dage, mens din boligadvokat gennemgår al relevant dokumentation, som relaterer sig til boligen og til handelen. Du behøver med andre ord ikke at være bange for, at boligen bliver solgt til anden side, mens advokaten gennemgår dokumenter så som salgsopstilling, referater af generalforsamlinger i ejer eller andels foreningen, diverse statutter servitutter samt eventuelle lokal planer i området. Advokatforbeholdet sikrer, at det ikke sker, og giver dig samtidig en mulighed for at springe fra handelen uden at det koster dig noget.

Din boligadvokat vil kunne rådgive og vejlede dig ud fra den før nævnte dokumentation, og give dig anvisninger omkring forhold, som kunne ændre din beslutning om køb. Dette kan for eksempel være forhold, som kan komme til at påvirke din økonomi, enten direkte eller ved indflydelse på boligens værdi og salgbarhed i fremtiden. Referater af generalforsamlinger samt foreningens budgetter kan afsløre en dårligt drevet andels eller ejer forening med en skæv økonomi – for eksempel præget af dårlige lån. Lokalplaner kan fortælle dig, om der er projekteret med bebyggelse i området omkring dit drømmehus, således at dets herlighedsværdi kan risikere at falde. Og alt dette kan din boligadvokat læse om informere dig angående.

Find din boligadvokat online

Det behøver ikke at koste en bondegård at alliere sig med en dygtig boligadvokat. Og i de fleste tilfælde er det alle pengene værd. Hos eboligadvokat.dk finder du dygtige og kompetente boligadvokater, som står klar til at hjælpe dig med dit boligkøb. Læs mere på eboligadvokat.dk

Flere Nyheder